Emi


Gasztronómiai szempontból mennyei Karácsonyunk volt és van még mindig. Meg vagyok elégedve magammal, ami azért különös, mert általában nem. Viszonylag kezdő "háziasszony" vagyok és ha visszaemlékszek a tavalyi Karácsonyra... akkor is készültem rendesen, de fele ennyire sem sikerültek jól az ételek. Most meg... mindent imádtunk. Egy problémám van ezzel a Karácsonnyal: kettesben is szép, de én úgy szoktam meg, hogy ez a család ünnepe. És bizony még jobban esne, ha ezt a sok finomságot, amiket egyész héten át esténként kovácsolgattam, mindenkivel megoszthatnám. De nincs kivel. Rossz döntés volt nem menni haza az ünnepekre!
És akkor beszéljünk a menüről. A recepteket külön fogom sorjában bejegyezni, de jöjjön egy kis ízelítő még melegében:)

Sonka

Böff


Párom ünnepi tányérja: sült sonka, sajtos, olivás csirkemell tekercs, kapros-sajtos sonkatekercs és az elmaradhatatlan francia saláta, nálunk csak böff.



Sütis tányérunk: mézeskalács angyalok, fahéjas-sokhabos és kókuszos csiga, gyömbéres-datolyás csokirúd és sajtos-szalonnás pogácsa.



Még egyszer



Satos-szalonnás pogácsa

Végül pedig egy fotó a karácsonyfánkról és a még bontatlan ajándékokkal. Szeretném megmutatni a bontott változatot is, mert kaptam sok konyhai cuccot, amiket sugalltam az angyalkának, hogy mennyire hiányoznak a konyhából:) Sajnos elfelejtettem fotózni, amikor mind együtt voltak, de sort kerítek rá.





3 Responses
  1. Csilla Says:

    Így tényleg mennyei lehetett!! Boldog karácsonyt! :)


  2. Gizi Says:

    Nagyon guszta az ünnepi tányér, sok finomság van rajta. A süteményeid is nagyon csalogatóak, és biztosan nagyon finomak. A karácsonyfátok pedig csodaszép!!! Kíváncsian várom a többi finomságot.:)


  3. Emi Says:

    Köszönöm Csilla, tényleg az volt!

    Gizi, köszönöm, jön még sok sok finomság:))