Emi
Így néhány nappal Karácsony előtt tudom, már mindenki az ünnepi recepteket ossza meg. Nálam is készenlétben már a menüsor, na nem a fözéssel, hanem a listán, de előtte még van néhány elmaradásom.
Mindig szerettem a puliszkát minden formában. Szembesülnöm kellett azzal, hogy itt nem pakolják tele a polcokat puliszkaliszttel/kukoricaliszttel, kinek hogy tetszik. Megörültem, amikor kész, fóliázott, polentának nevezett valamit találtam a Sainsbury'sbe. Hiába... Élvezhetetlen volt... Nem maradt más, mint, hogy hazalátogatásomkor hoztam egy csomaggal. És még tart:) Gombapaprikással rendkívül szeretem, így született a következő is.



Hozzávalók:
kukoricaliszt
6-7 darab friss gomba
fél fej hagyma
fél doboz tejföl
fél marék reszelt sajt

A kukoricalisztből jó kemény puliszkát főzünk. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megfuttatjuk, majd kevés víz hozzáadásával mepároljuk. A gombát felszeletejük, hozzáadjuk a hagymához, sózzuk, borsozzuk és készre pároljuk. Tejföllel besürítjük. Egy tányérra helyezünk egy réteg puliszkát, ráhalmozunk egy ízlésünknek megfelelő mennyiségű adag gombát, megszórjuk sajttal és még legalább kétszer megismételjük ezt a folyamatot, minden alkalommal kevesebb adaggal. A tetejét megszórjuk sajttal és leöntjük tejföllel. Jó étvágyat!