Emi
Az édenkert ízével mostanában több weboldalon, blogon is találkoztam és tájékozódva kiderült, hogy aaannnyyira egyszerű elkészíteni. Feltéve, ha van hozzá sürített tejünk. Egy idegen országban bizony gyakran szembetalálkozunk azzal a problémával, hogy egy otthon alapnak számjtó összetevőt, élelmiszert itt nem találunk meg. Vagy a nyelvi nehézségek miatt, vagy mert egyszerűen itt nem is ismerik. Beszélek mondjuk a pudingporról, tehéntúróról, vagy akár a sürített tejről. Mindenre van persze variáció, így a sürített tejre is. Igaz, hiába kerestem tubusba, végül konzervdobozos formában leltem rá.
Készült Bounty golyó, tallér, patkó és rúd. Bár a fotóm nem a ... legjobb...



Hozzávalók:
1 dogoz sürített tej
kókuszreszelék
2 tábla süteménybevonó tejcsokoládé

A tejet egy tálba töltjük és addig adagoljuk hozzá a kókuszt amíg nagyon sűrű masszát kapunk. Ezt a keveréket egy éjszakára vagy kb 8 órára hüttőbe tesszük, hogy a kókusz megszívja magát és a massza kicsit megkeményedjen. Ezután gőz felett felolvasztjuk a csokit, a masszából kedvünk szerinti alakokat formálunk, leöntjük a csokival és hagyjuk megkeményedni.

2 Responses
  1. Gizi Says:

    Szerintem nincs azzal a fotóval semmi baj, nagyon kis guszták!! Szeretem a kókuszt, és csokiimádó vagyok, így biztosan nagyon ízlene.:)


  2. Emi Says:

    Köszönöm Gizi, ez nagyon jól esett:)) És igen, biytosan ízlene neked is!