Emi
Magyar megfelelőként a virslis lángost találtam, de nem hiszem, hogy ez a legtalálóbb fordítás rá. Én ugyanis valami egészen mást ismerek virslis lángosként.
Ez egy tradcionális britt receptnek számít, amit szívesen fogyasztanak párolt zöldségekkel, gravyvel.


Itt még a sülés utolsó pillanataiban fotóztam le, amikor a kolbászból kiolvadó zsír még ott sistergett a lyukakban.

Természetesen kis változtatásokkal így néz ki a recept:
150 g liszt
2 tojás
150ml tej
fél kiskanál sütőpor
3 evőkanál olivaolaj
8 kis koktélkolbász

A kolbászokat beletesszük egy kis méretű, kerek tepsibe, formába és betesszük sűlni, amíg szép barnára sűlnek. Közben a tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejet, lisztet, sutőport és palacsintatésztánál kicsit sűrűbb tésztát kavarunk belőle. A közben megsűlt kolbászkákat kivesszük a sütőből és ráöntjük a tésztát. Elrendezzük a kolbászokat, hogy mindenhol legyen belőlük és visszatesszük a sütőbe. 220 fokon 25 percig sütjük.



Tálalhatjuk önmagában vagy kechuppal, párolt zöldségekkel, bármilyen szósszal de akár készíthetünk hozzá valamilyen mártogatóst is.
Mi csak úgy kechuppal ettük, végűl bántam, hogy elmaradt a mártogatós. Nekem ízlett, párom szerint nem muszály felírjam a feltétlenűl megismételendő ételek listájára:)