Emi
Végre felfedeztem itt is a leveles tésztát. Nem volt könnyű ám rátalálni! Bár sosem voltam nagy rajongója az ebből készűlt sütiknek, de annyira csábítottak ezek a csodás csigák. Elsőre mondhatni isteni lett.



Hozzávalók:
1 leveles tészta lap
bazsalikomos-hagymás paradicsomszósz
pepperoni szalámi szeletek
3 kanál kukorica konzerv
fél vörös hagyma vékony szeletekre vágva
1 mozarella golyó felszeletelve
2 szelet füstölt sajt, darabokra vágva, vagy reszelt sajt

A leveles tésztát vékonyan megkenjük a paradicsomszósszal. A szélein 2-3 cm.-nyit nem kenünk meg, hogy a feltűrésnél majd ne vegyüljünk össze a töltelékkel:) Sorra elterítjük a tésztán az összes hozzávalót. Ezután óvatosan, szorosan felgöngyöljük a tésztát és kb 2 cm vastagságú szeleteket vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és minden csigára ráhelyezünk egy apró vajszeletet, ami majd szépen elfolyik. Előmelegített sütőben készre sütjük. Az előírás szerint a tésztának 20-25 perc kellene, de megpakolva, összegöngyölve nekem 220 fokon kb 35 percet sült. Ez persze a sütő függvénye is, de ha nem hagyjuk elég ideig, a belső rétegek nyersen maradhatnak. Az enyém is bírta volna még jó néhány percet, de nagy volt az éhség és mind egy csigáig még melegében elfogyott.




Már a hüttőben lapul a következő leveles, csak ki kell találni, hogy mitől legyen különleges:)

Egy másik lehetséges variáció, ami itt igen gyakori és direkt ezzel reklámozzák a leveles tésztát, ez:



Vagyis kiterítjük a tésztát, megkenjük szósszal, rárakunk elszórtan sonka, paradicsom és mozarella szeleteket és megsütjük.
Nekünk a csiga jobban bejött.