Emi
Igazából dióval készül és rendkívül finom tud lenni. De én, dió hiányában mazsolával próbálkoztam. Nem mondhatom, hogy emiatt nem sikerült, de érdemes mindkettőt kipróbálni, mert a dió és a mazsola teljesen más ízhatást ad ennek az édességnek. És még arra is rájöttem, hogy ha mazsolával készítem, legalább másfél adag kell a hozzávalókból, mert a dió jóval térfogatnövelőbb:) Ezért lett nekem ilyen laposka, bár így is sok dicséretet bezsebeltem érte.



Hozzávalók:
2 nápolyi lap
60 dkg cukor
3 tojás sárgája
1 csomag margarin
30 dkg mazsola
1 üveg rumaroma




Elkészítés:

30 dkg cukrot odateszünk karamellizálódni. Gyakran kavargatjuk, hogy ne égjen oda és vigyázunk, hogy ne barnuljon meg nagyon, mert akkor keserű lesz. Amikor kész a karamell, belekavarjuk az előzőleg rumaromába áztatott mazsolát. Közben a tojások sárgáját kikavarjuk a maradék cukorral , hozzáadjuk a margarint és gőz fölött sűrű krémet főzünk belőle. A krémet hozzákavarjuk a karamelles mazsolához. Néhány perc alatt összefőzzük. Levesszük a tűzről és közben megkavarava hagyjuk kissé kihűlni, közben keményedik. Amikor már eléggé megdermedt ahhoz, hogy ne fojjon ki a lapok közül, akkor rátöltjük az egyik lapra, egyenletesen eloszlatjuk és rányomjuk a másik lapot. 1-2 óra alatt teljesen megdermed és máris ehető. És sokáig eláll. Ha nem fogy el hamar:)
3 Responses
  1. Ottis Says:

    Ez nagyon guszta!



  2. Nagyon guszta,és nagyon fincsi is lehet!:-)