Emi
Bizony nem mindenki Popeye és még neki sem sikerült a gyerekek többségével megszerettetni a spenótot. Én sem szerettem és nem is ettem soha másképp elkészítve, csak főzeléknek. Itt volt az ideje kipróbálni valami mást.



Hozzávalók:
A tésztához:
300 dkg liszt
250 dkg margarin
fél csomag sütőpór
1 tojás

A töltelékhez:
200 dkg fagyasztott spenót
10 dkg sonka
2 tojás
1 paradicsom
fél doboz csemegekukorica




Elkészítés:
A lisztet elkavarjuk a sütőporral majd elsúroljuk benne a margarint. Ezután hozzáadjuk a tojást és szép simára gyúrjuk. Becsomagoljuk egy műanyag fóliába és fél órára hüttőbe tesszük.
Amíg a tészta pihen előkészítjük a spenótot. Kevés vizet töltünk rá és lassú tűzön készre főzzük. (Mivel gyorsfagyasztott spenótom volt, még jó időre volt szüksége, hogy puhára készüljön.) Amikor megpuhult sóztam, borsoztam és kevés fokhagymagranulátummal megszórtam.
Kivettem a tésztát a hüttőből, kb 1, 1,5 cm vastagságúra nyújtottam és 20 perc alatt előmelegített sütőben megsütöttem.
Közben megfőztem a tojást, felszeletetltem és a sonkát meg a paradicsomot is kockákra vágtam.
A majdnem készre sült tésztát kivettem a sütőből, jó bőven rápakoltam a a spenótot, majd gazdagon rászórtam a tojást, sonkát, kukoricát és paradicsomot. 5 percre még visszatettem a sütőbe, hogy összemelegedjenek a feltétek.
Szép nagy szeleteket vágtam belőle és még egy morzsa sem maradt meg belőle. Vas adag kipipálva:)
2 Responses
  1. Ottis Says:

    Jól hangzik a recept, izgalmas és guszta :-)


  2. Emi Says:

    Köszönöm, örülök, hogy kipróbáltam!Megérte!