Emi
Volt itthon néhány gyümölcs és sehogy sem akart elfogyni. Miért is ne legyen belőle gyümölcs saláta? És lett.

Hozzávalók

A salátához:
5,6 kisebb kivi
3 alma
1 narancs
citromlé
cukor

Az öntethez:
fél tasak vaníliás pudingpor
3 kanál tejföl
1 kanál cukor
2 dl víz




A gyümölcsöket megpucoltam és kockákra vágtam. Összekavartam egy tálban, meglocsoltam kevés citromlével és megszórtam egy kanál porcukorral. Ezután hüttőbe tettem, hogy az ízek kissé összeérjenek, amíg a vendégeink is megérkeznek.
Közben a pudingport elkavartam a pudingport a cukorral, tejföllel és a vízzel, majd lassú tűzön, állandó kavargatás mellett hagytam besűrűsödni. Nem kell annyira sűrűnek lennie, mint a puding. Kis tálkákba halmoztam a salátát és leöntöttem a vaníliás szósszal. Remek íze volt és mint egy falásig elfogyott (örömömre)!