Emi
Nagy az öröm mifelénk mostanában. Költöztünk, így végre arra is lehetőségem van, hogy sütit süssek. Micsoda boldogság ez nekem. Igaz, hogy hiányzik még néhány dolog a konyhámból, mint például mérleg, de ezt is megoldom valahogy. Gyorsan ki kellett próbálnom a sütőt. Barátnőmtől kaptam a következő receptet és bár én nem vagyok nagyon oda az ehhez hasonló száraz sütikért, mégis megpróbáltam. Frissen, melegen isteni. A többit meg másra hagyom:) Már kétszer is megsütöttem.



Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg cukor
20 dkg margarin
1 kávéskanál szalakálé
2 evőkanál kakaó
1 tojás
1 deciliter tej
1 tasak vaníliacukrot



Elkészítés:
A margarint alaposan elsúroljuk a liszttel, beletesszük a cukrot, vaníliacukrot és elvegyítjük. Közben a szalakálét felfuttatjuk egy kevés langyos tejjel és hozzáadjuk a liszthez. Ezután hozzátesszük a tojást és a maradék tejet, majd alaposan összegyúrjuk. Amikor összeállt, a tésztát két részre osztjuk, az egyik felébe belegyúrjuk a kakaót. Kinyújtjuk jó vékonyra a vaníliás tésztát, ezután a kakaósat, a két lapot egymásra tesszük és tekercsbe tűrjük. Kb egy újjnyi vastag szeleteket vágunk belőle és kis távolságot hagyva közöttük, belerakjuk a kivajazott, -lisztezett tepsibe.
Nem tudom mennyi ideig sütöttem, én mindig addig sütöm, amíg látom, hogy megsült:) Tudom erről le kell szoknom, mert megtörténik, hogy az első rendet kissé megégetem. Viszont az is megtörtént, hogy az előírt idő szerint sütöttem és megégett. De majd megoldom én, csak sokat kell gyakorolnom:) Minden esetre ennek a sütési akciónak az eredménye, ahogy a képek is mutatják, nem égett el és még finom is volt.

2 Responses
  1. Ottis Says:

    Kedves Emi, nem is vettem eddig észre, hogy van sütős-főzős blgod is!Szuper, ezután bekukkantok hozzád is .-)


  2. Emi Says:

    Köszi! Igyekezek jókat mutatni:)