Emi
A fotók sorban állnak, úgy várják, hogy bejegyzés készüljön róluk, de sajnos időm az nem nagyon akad, mert számomra ez a tevékenység eléggé időigényes. Sok minden történik velem mostanában, persze nem annyi, mint szeretném, de így sem adom fel és amint percnyi időm van, igyekezek behozni a lemaradást. Ami rengeteg van!

Rájöttünk, hogy imádjuk a gombát. Mindegy milyen, mindegy hogy van elkészítve, csak az legyen. Párom egyik nap (már egy jó ideje:) egy nagy táska gombával és nagy lelkesedéssel érkezett haza. Én nem voltam annyira elragadtatva, mert nem ismertem az illető gombát. Nem is hallottam soha róla. Rohantam a google-re, hogy utánanézzek, aztán megnyugodva tértem vissza a konyhába és kezdtem neki a tisztításnak. Gebe gomba. Nagyon ízletes. Ebből készült a következő vacsora.



Ismét gombapaprikás és ismét puliszka. De hát mit tegyünk, ha imádjuk. Most kicsit másképp készítettem el és ezúttal friss erdei gombából.
A recept egyszerű:
-gomba
-hagyma
-tejföl
-liszt
-petrezselyemzöld
-só, bors




A gombát előre sós vízben jól megfőztem, majd alaposan átmostam, mert eléggé nyálkássá válik. A hagymát apróra vágva, kevés olajban megpároltam, rátettem a gombát, kevés vízzel összeforraltam. A tejfölt elkavartam a liszttel, ráöntöttem a gombára, sóztam, borsoztam. A petrezselymzöldet apróra vagdaltam majd hagytam a tűzön, amíg az ízek összefőttek. És kész. Puliszkával tálaltam, mert nálam a gombapaprikás, legyen az bármilyen gombából, ezzel megy a legjobban.