Emi
Imádom a sütiket! Sütni is szeretek. Nem gyakran jön össze. Nemrég otthon jártam és kertünkben épp érett a meggy. Nahát nekem meggyes pite kell. Ez nem is baj, megcsinálom én. Bár tudtam, hogy a sütőm nem erre való. És még egy hibát elkövettem, Belekavartam a meggyet a tésztába és az egyész lesüllyedt az aljába. Nagyon sok ideig kellett bennt tartanom, hogy kisüljön, így az alja oda is égett és benne is maradt a tepsiben. Azért elfogyott az utolsó morzsáig, de ebben a sütőben sütit és többé soha!





Második szerencsétlenség:

Szülinapomra anyum remek almás sütit hozott. A tepsi aljára darált kekszet szórt jó vastagon, rá frissen készült, jó sűrű, darabos almalekvárt és jött rá a kavarttészta. Ez valami csodálatos. A receptet sajnos nem tudom, pedig már én is kipróbáltam, de amint megszerzem, be fogom tenni. Otthon voltam, anyu minden jóval el akart látni, egyész nap süttünk, főztünk, és hát a nap végére eljutottunk a sütihez is. Siettünk, megkavartuk, összeraktuk és már mehet is a sütőbe. Kicsit gyanús volt, hogy megfordításkor ég nem igazán barnult, de reménykedtünk. Kivételkor is gyanakodott anyu... Felvágáskor:





...ezzel találkoztunk. Nagy volt az elkeseredés, de a széle kisült és én nagyot lakmároztam belőle. Következő jobb lesz!

És itt a recept:
Hozzávalók:
3 tojás
2 bögre cukor
1 bögre olaj
1 bögre tej
3 bögre liszt
citromhéj
1 kis tasak szalakálé (nem sütőpor)

Mindezeket ebben a sorrendben összekavarjuk, majd mehet a sütőbe, csak így magára, mint kavarttészta, vagy kekszmorzsásan, akármilyen gyümölcsel. Igazi (sikerült) képet is teszek be majd, ha lesz:)