Emi
Munkám miatt leginkább leveseket főzök itthon, vagy ha nem is főzök, azt eszünk. Minden második nap, gyorskajával táplálom magam, mindössze napi egyszer, így itthon csak arra vágyom, vagy ha én nem is, de a gyomrom megköveteli, hogy meleg leves legyen a tányérban. Persze az legyen finom és gyorsan elkészíthető, mert nem akarom a félig átaludt szabad napom másik felét főzéssel tölteni.

Tárkonyos krumplileves

Egyik kedvencem, amikor anyukám főzi, de nekem valahogy sehogy sem olyanra sikerült, így ki akartam próbálni valami más receptet is. Innen Informálódtam, de nem teljesen így készítettem. Füstölt csülök került bele és nem sürítettem be, csak paradicsompasztával ízesítettem. Isteni lett! És ezt nem csak én mondtam:)











Zöldpaszulyleves

Ez volt gyerekkorom egyik mumusa. Úgy éreztem, hogy direkt engem akarnak vele világgá kergetni. Idővel elkezdtem megenni, most meg már el is készítem. Igaz picit csaltam, mert az otthoni veteményes már letermelte az idei zöldbab adagot és anyum kénytelen volt gondoskodni a télire valóról is. Történt, hogy én ebből a változatból kaptam és nem kellett mást tennem, mint, hogy hagymát párolni, hozzáadni egy borkány gusztusos zöldbabot, krumplit és fűszerezni. Az eredmény:







Kedves párom szokott kóstolgatni mikörzeb én főzök, így volt ez most is. Isteninek találta a levest. Amikor kitettem a tányérba csak egy szomorú kérdése volt: Ebbe hús nincsen???