Emi
A szószos husok nálunk sokkal jobban mennk, mint a sima sültek vagy pároltak. Ezúttal nyakkaraj jóóó bőőő szaftban.



Hozzávalók:
1 darab nyakkaraj
1 fej hagyma
2 kanál vegyeszöldség
1 kanál házi pirosarany
só, bors, bazsalikom

A húst kockákra vágtam, a hagymát és a vegyeszöldésget megpároltam, majd hozzáadtam a húst, sóztam, borsoztam és hagytam megkészülni. Időnként pótoltam a vizet, mert az hamar elfő róla. Amikor már majdnem kész volt, megszórtam szárított bazsalikommal és beleteszek egy kanálnyi édes pirosaranyat, hogy legyen egy kis különleges íze, összekavartam és készre főztem. Nem kellett semmivel sürítenem, magától besürüs mivel ez magától besürüsödött.
Hozzá makarónit készítettem, hisz a köret, az alapvető követelmény.







Az említett vegyeszöldség anyukám specialítása. Ősszel, amikor a zöldségek betakarítása van, az apró sárgarépát, petrezselymet, zellert és még sok egyéb zöldséget összedarál, lesózza és úgy elteszi. Ez így eltéve eláll akár egy évig is és bármibe bele lehet tenni, remek ízt ad az ételnek.